Den slagfärdiga ukulelen

love-flower-richard-barthelmess-ukulele-animated

Ibland fångar de märkligaste ting ens uppmärksamhet. Som den här rörliga gif:en där en man ser ut att vara på väg att drämma en ukulele i huvudet på en annan. Nog undrar man varför och om det verkligen utdelas något slag.

Lyckligtvis är det lätt att hitta information om gif:en på nätet. Den är gjord på en snutt ur filmen “The Love Flower” från 1920. Rollkaraktären som håller ukulelen heter Bruce Sanders. Mannen som inte vet hur nära han är en ukuleleattack är polisen Crane. Bruce Sanders är kär i Stella som är dotter till Mr Bevan som skjutit Mrs Bevans hemlige älskare. Dottern Stella och pappa Bevan, som Stella beundrar, är nu på flykt i söderhavet undan polisen Crane.

Rafflande spänning kan man tycka. Men filmen “The Love Flower” är tydligen en kalkonrulle, enligt den enda recension av filmen jag läst. Rollkaraktären Stella ska vara barnsligt vimsig och livlig. Men Carol Dempster, som gestaltar Stella, är tydligen en måttligt begåvad skådespelerska. Stella framstår inte så mycket som söt utan mer som galen med sitt ryckiga rörelsemönster. Allt enligt nyss nämnda recension. Men om det utdelas något slag framgår inte av recensionen. Jag svävar fortfarande i okunnighet.

 

1 thought on “Den slagfärdiga ukulelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *