Förberedelserna för Ukulelespelen fortsätter

20160818_181035

Förberedelserna för Ukulelespelen fortsätter. Igår träffades arrangörsgruppen på Stadion för att gå igenom eventet på plats. Ukulelespelen är en ukulelefestival som äger rum den 3 september på Stockholms stadion. Förutom artistuppträdanden kommer också ett världsrekordförsök att äga rum. 

Förhoppningen är att fler än 4793 ukulelespelare ska spela rekordlåten tillsammans och därmed bli världens största ukuleleorkester. Iförda lustiga hattar besåg arrangörsgruppen igår platsen för arrangemanget under ledning av spelens general Thomas Allander.

Ukuelespelen är ingen liten apparat. Hade man inte insett det tidigare förstod man det när man på plats gick igenom allt som ska göras. Det är insläpp med biljettkontroll och -försäljning. Det är scen och ljud, som iof är utlejt till proffs. Det är leveranser som ska in och ut. Det är artister som ska tas emot och ha loger och någonstans att vänta till det är dags att gå på scen. Det är kontrollanter till rekordförsöket (en per 50 deltagare). Det ska finnas vakter och en informationsdisk ska bemannas. Det ska färdigställas skyltar. Det ska finnas catering och ja listan är ganska lång.

Artisterna som spelar på Ukulelespelen är bland andra Östen med resten, Ukulele Uff (från England), Nils Pils och Per Bärs, Elvira Bira, Air Mail big band, Hawaiian Novelty Duo, Shigeto Takahashi (från Japan) och naturligtvis Thomas Allander, ukulelemannen, själv.

Mer om Ukulelespelen kan man läsa på Ukulelespelens egen webbsajt. http://ukulelespelen.se/

20160818_184953

Minnesgoda läsare av Ukulelebloggen minns att bloggen redan har haft en post med anknytning till Stadion och ukulelen. http://ukulelebloggen.se/?p=263

4 thoughts on “Förberedelserna för Ukulelespelen fortsätter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *