I haven’t time to be a millionaire

Jag letade efter en helt annan låt igår. En låt som jag vet att min vän och inspirationskälla Patsy Monteleone spelat in. Men hittade den inte. Men i letandet lyssnade jag på den här låten. “I haven’t time to be a millionair.” Bing Crosby har också sjungit in den, tillsammans med Gloria Jean. 

Gloria Jean (Schoonover) kände jag inte till sen tidigare. Vid inspelningen med Bing Crosby 1940 var hon bara 14 år. Men vilken sopran!

Låten är skriven av Johnny Burke och James V. Monaco. Det förtjänar väl att påpekas. Klippet med Bing och Gloria är från filmen  “If I Had My Way”. Figuren som dyker upp i slutet av klippet och hugger en stämma är Axel Swenson. (Bara så ni vet.)

Nu har jag definitivt gjort slut med Debbie Reynolds och är istället hemligt förlovad Gloria Jean.

Patsy Monteleones version är också värd att lyssna på. (Den börjar 1:15 in i videon):

En annan kompis, Steve Williams, har gjort en inspelning som jag också lyssnade på medan jag försökte lära mig låten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *