But where are you

 

Det händer rätt ofta att en melodi fastnar i skallen och sen går på repeat i dagar. Har man tur vet man vad det är för en låt. Erfarenheten visar nämligen att det brukar hjälpa att själv spela låten. Därför denna inspelning. 

Låten heter “But where are you”. Den skrevs av Irving Berlin till filmen “Follow the fleet” 1936 med Ginger Rogers och Fred Astair i huvudrollerna.  (Filmen hette tydligen “Flottan Dansar” när den visades i Sverige).

I filmen sjungs låten av en tårögd Harriet Hilliard. Av klippet på Youtube framgår inte varför hon är ledsen.

Nu är det naturligtvis inte filmen eller Harriet Hillard som lyckats peta in låten i skallen på mig. Båda var tämligen okända för mig. Istället är det Leon Redbone som lyckats med bedriften.

Redbone har meddelat att han drar sig tillbaka från offentligheten. Med skivan “Flying by” tar han farväl av sin publik. Den sista låten på denna sista skiva är “But where are you”.

I Leon Redbones version blottas låtens enkla melodi. Den är nästan som en psalm i sin enkelhet. Enkelheten har jag också försökt ta vara på när jag spelar den.

Tillägg: Råkade “springa på” en inspelning av låten med Roy Smeck. Sångare är förmodligen Donald King. Det är iaf han som sjunger på en inspelning av låten Alone som är A-sida på en skiva med Roy Smeck & Hawaiian Serenaders där B-sidan är “But where are you”. Kanske är det den inspelningen som finns med på det samlingsalbum(?) som Youtube-videon rippat.

2 thoughts on “But where are you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *