Hade jag kanske fel om Debbie Reynolds?

debbieraynoldsochukulele

Debbie Reynolds med ukulele!

Bloggen har tidigare konstaterat att Debbie Reynolds inte spelade ukulele. Ett konstaterande som väckte berättigat uppseende. Nu har det dock dykt upp en bild som antyder motsatsen. Men det finns skäl att vara skeptisk. Debbie omgav sig, kunde vi också konstatera, med män som låtsades spela ukulele. Kanske är det på samma sätt med henne själv. Och nog håller hon ukulelen lite valhänt på bilden ifråga.

Även om det faktiskt inte var meningen att det skulle se ut som om hon spelade på bilden, så håller hon den knappast som en ukulelespelare skulle ha gjort. Eller?

Kanske hela situationen kändes obekväm för den unga Debbie. Inkastad i en studio, iförd något konstigt plagg med bara axlar och midja ska hon både se oskuldsfull och sexig ut på en gång. Det vill sig liksom inte riktigt.

– En ukulele! Hämta en ukulele, ropar fotografen. Sexiga kvinnor spelar ukulele. Det vet alla.

Det är därför hon ligger och håller den där ukulelen sådär som om hon verkligen inte ville ta i den.

Synd. Debbie var omvittnat musikalisk. Hon spelade valthorn sedan skolåren. Och vad vet jag? Kanske spelar hon fortfarande, 84 år gammal.

Debbie spelar valthorn

Debbie spelar valthorn

debbie_vuvusela

Debbie spelar en nyårstrudelutt på vuvuzelan 1953.

Mindre känt är att hon var en entusiastisk vuvuzela-spelare. Och hon gillade dessutom cykeltutor.

debbiecyklar

Debbie hade kläm på cykeltutor också.

3 thoughts on “Hade jag kanske fel om Debbie Reynolds?

  1. Så har Debbie Raynolds gått ur tiden. Media berättar att hon avlidit 84 år gammal. Jag hade ingen aning om att hon var mamma till Carrie Fisher som dog häromdagen vid 60 års ålder. Av mediarapporteringen får man intrycket att dotterns död blev den sorg som ändade Debbie Raynolds liv. Carrie Fisher spelade rollen som prinsessan Leila i Star Wars. Smart och rolig är omdömen om Carrie som såvitt jag kunnat inhämta inte spelade ukulele.

  2. Hon spelade kanske inte ukulele. Men en som gjorde det var Cliff Edwards, ni vet han som sjunger “When you wish upon a star” för oss varje julafton. Han kallade sig Ukulele Ike och var en känd sångare på 1920-1930-talet. Finns på Youtube.

    • För många amerikaner skulle jag tro att Cliff Edwards är ungefär vad George Formby är för britter och många svenskar.
      Jag ska ägna en bloggpost åt Ukulele Ike framöver. Han var en riktigt stor filmstjärna och framgångsrik skivartist. Men alkoholproblem (och en förskjutning i den allmänna smaken?) gjorde att hans stjärna dalade rejält och Edwards drabbades av fattigdom och ohälsa. I slutet av sitt liv gjorde han dock comeback med en skivinspelning som dessvärre inte hann komma ut innan han dog 1971.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *