I onsdags, på The Royal George

The Royal George är en pub i Soho i London. I många år har det varit en träffpunkt för ukulister varje onsdag. Då är det “Ukulele Wednesday” i källarvåningen. Det är kanske inte så mycket en musikalisk upplevelse som en… ja, vad ska man kalla det? Social happening, kanske.

Jag brukar gå dit så fort jag får tillfälle. Om jag kan brukar jag förlägga mina Londonresor så att jag kan vara i London på onsdagskvällen. Jag vet att många av mina ukulelekompisar i London är där. Det är det egentliga skälet till att jag går dit.

Men också om man inte känner några ukulelespelare i London tycker jag att stället är värt ett besök. Om man själv spelar ukulele alltså.

Om man är i London på en måndagkväll kan man istället gå till puben “the Queen of Hoxton” i hippa Shoreditch där ett liknande evenemang “Hoxton Ukulele Hootenanny” äger rum.  På tisdagar kan man gå till “the Lincoln Lounge” nära Kings Cross. Men där är det öppen scen för ukulister som gäller. Tricity Vouges Ukulele Cabaret.

I onsdags släpade jag med mig familjen till the Royal George och Ukulele Wednesday. Karin, Axel och Jag var i London och hälsade på Greta som bor där. Axel och Greta spelar båda ukulele och jag hade packat ned två sopranini för resan, så att vi alla skulle ha något att spela på.

A good time was had by all, som de säger. Till och med Karin som inte spelade tyckte det var kul. Greta verkade vilja prova på Hoxton-evenemanget också.

I min andra blogg (icke-ucke-blogg) har jag skrivit om the 12-bar. Ett musikställe på Denmark Street som precis gått ur tiden. Dit gick man förr när the George stängde. Någon annat ställe har inte tagit 12-bars plats. Det är synd. Samtidigt får man förmoda att Londons ukulister är piggare på torsdagmornarna nuförtiden.

http://robert.hultman.info/blog/2015/01/15/farewell-12-bar/

Edit: Om du vill besöka The Royal George och Ukulele Wednesdays är det bra att ha med sig deras “sångbok”. Den finns här:
http://ukulelewednesdays.com/songbook/

1 thought on “I onsdags, på The Royal George

  1. Är ju precis som gamla tiders Ukulelekommission. Skulle verkligen vara något alldeles extra för vännen Jerker på JAM 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *