Lucka 1

1133

Från 2006 till och med 2015 höll jag i ukulelejulkalendern på nätet. Det var ett hugskott där ukulelekommissionens medlemmar bidrog med kalenderluckor. Varje dag från den 1:a till och med den 24:e december fanns det en lucka i kalendern med en bild och en låt inspelad av kommissionärerna. Med eller på ukulele, naturligtvis. I år blir det ingen kalender men väl sporadiska “luckor” i bloggen.

Den här sången, av den svenskättade kanadensaren Hal Brolund, spelade jag in för en av luckorna i en tidig årgång av ukulelejulkalendern. Jag spelade den på min då ganska nyinköpta resonatorukulele. Jag tror att Hal Brolund, eller Manitoba Hal som hans artistnamn lyder, spelade den på resonatorukulele när han spelade in den på skiva . Därför kändes det rätt att spela den på resonator den gången. Och då fick det bli resonatorucke igen.

Jag hade lite sporadisk kontakt med Hal Brolund på den tiden och frågade om det var okej att jag spelade in låten till vår ukulelejulkalender. Det var det och jag hoppas att hans medgivande kan utsträckas till den här “kalendern” också.

5 thoughts on “Lucka 1

 1. Åh, det var en härlig tid, så kul det var. Jag saknar plinkandet i källarlokalerna, saknar lekkamraterna och allt tramsande på forumet, humorn och för all del också käbblet. Saknar också förälskelsen i det lilla instrumentet och måste skam till sägandes medge att jag spelar allt sämre på grund av för lite övning. Entusiasmen har sjunkit som en flod vid lågvatten. Där det förut guppade små färgglada båtar i blå böljor står det nu några gistna ekor på lerbankarna. Ibland hoppas jag att tidvattnet ska vända. Jag saknar kommissionen.
  Heders då att du fortfarande håller fanan högt. Jag har faktiskt försökt googla på ukulelejulkalender 2016 i hopp om att kanske…
  Och så hittar jag dan före dan de här luckorna. Något att glädjas åt. Du lirar bättre än någonsin.

  Jag hade också kontakt med svenskättlingen Hal Brolund och lät honom höra min svenska paradisversion. Han skrattade gott och gav tummen upp. Jag minns att vi båda tänkte ha med låten i det årets kalender, men du hann före och hade första tjing, som väl var. Av nostalgiskäl postar jag min länk:
  https://www.dropbox.com/s/qtgxprmofnysldf/Paradise%20Blues.mp3?dl=0

  • Vi får väl försöka dra ihop de som vill, någon gång då och då. Även om det aldrig blir som på Kommissionens tid, så kan det var kul.
   Fram med banjolelen och öva!

   Din Paradis-version hade jag glömt bort. Men den är ju grym. Både texten med de sluga Hawaii-rimmen och framförandet. (Är det Martin B som spelar bas på inspelningen?)

   • Jag hade gärna haft Martin B med, men tyvärr, den här gången är det de digitala Burkpojkarna (dvs Band-in-a-box) som kompar.

    • De sköter sig ju också rätt bra. (Jag måste försöka hitta dem i en gammal burk jag har någonstans)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *