Spring Cleaning – En paus i vårstädningen

Jodå. Jag spelar ukulele. Jag har tänkt att jag ska dela med mig av mina egna inspelningar här i bloggen och inte bara snylta på andras.

Men det har inte blivit så mycket inspelat, eller spelat för den delen, på sista tiden. Många andra projekt pockar på uppmärksamhet och stjäl min tid.

Men den här videon är relativt färsk. Karin tog fram mobilen när jag spelade lite i en paus i vårstädningen i sommarstugan i påskas. Och vad passade väl bättre än att spela Fats Wallers “Spring Cleaning”.

Thomas “Fats” Waller är upphov till en enorm mängd låtar. Det finns många guldklimpar i hans produktion. “Spring Cleaning” i en inspelning med Waller själv har varit ljudspår till en reklamspot för Kärscher högtryckstvättar. Den har visats flitigt i vår på reklamTV-kanalerna. Det var det som fick mig att ge mig i kast med låten.

Waller skrev låten 1937, vilket tydligen var ett mycket produktivt år för Waller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *