The pling plong song – En någorlunda gammal goding

Facebook visar numera inlägg som man gjort förr. För många år sen till och med. Det är väl för att de ska få en att känna sig gammal kan jag tro. Att tänka “Oj vad åren går. Snart är jag död”. Men ibland dyker det upp saker som man blir glad av att bli påmind om. Som videon här ovan.

Den spelade vi in i källaren på Stockholms Stadsteater, i ett stort rum fyllt av… ja, allsköns saker. Vi, det var Ronald Hallgren, Jukka Lethinen, Sven Nyström, Markus Åberg och jag.

Det började på en campinplats i Hollesley i England. Vi var på en ukulelefestival. Eller festival och festival. Mer ett paneuropeiskt kompisgäng som träffas årligen (ibland med långväga deltagare som från USA och Australien). Musikuppträdande blir det också. Vi svenskar som var där kände varandra väl sen tidigare och bestämde oss för att snabbrepa in ett par, tre låtar för att framföra på scenen. En av dem “The Pling Plong Song” blev en riktigt hit. Gruppen “The Svenska Boys” enda.

När vi kom hem spelade vi in den och lite senare kom någon på att det vore kul att göra en video också. På den vägen blev det.

Låten är, om någon nu inte visste det, skriven av Robban Broberg. Han spelade så vitt man vet inte ukulele. (Vad jag kan förstå fanns det inte ens någon ukulele med i Robbans Skiffleband).

4 thoughts on “The pling plong song – En någorlunda gammal goding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *