Your feet’s too big

Från fornstora ukulister till samtida inte fullt lika stora är steget aldrig långt i denna blogg. Förra posten handlade om Formby. Nu är det mitt eget bidrag till den “invitational” som pågår på Ukulele Cosmos.  En låt skriven av Fred Fisher 1936 med text av Ada Benson.

Mest känd är låten förmodligen i en inspelning av Fats Waller. The (four) Ink Spots har också gjort en ofta spelad inspelning. Det är många artister som haft den på sin reportoar och spelat in den genom åren. Jag upptäckte till min förvåning att också Beatles spelat (in) den. Detta skedde visserligen i gruppens barndom innan man gick över till att spela eget material.

Det är en låt som jag “alltid” tyckt varit bra och kul. Delvis för att jag själv har stora fötter (strl 46-47). Det gjorde också att det låg nära till hands att justera perspektivet i sången något lite.

Ukulelebanjon är av märket Reliance och har en så kallad Keech-resonator (uppkallad efter uppfinnaren Alvin D Keech som introducerade sin banjulele 1917 och också Trade Mark-registrerade namnet banjulele).

 

2 thoughts on “Your feet’s too big

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *